TALLER ENGANXADES AL GANXET SENIORS SATROCA©

El taller Enganxades al Ganxet Seniors SaTroca© per a persones grans , afavoreix l’envelliment de forma activa i autònoma. És una activitat que ajuda a la gent gran a ocupar de manera positiva el seu temps lliure, alhora que s’ofereix l’oportunitat de practicar i fer diverses peces i complements. Nosaltres acompanyem en aquest procés aportant experiència, coneixement i empatia.

Mitjançant el ganxet i la mitja s’afavoreix el treball psicomotriu, el cognitiu i es desperta la destresa manual de les participants.

Fomentem un espai recreatiu i de trobada per promoure les relacions interpersonals entre les assistents.

Quin profit fa el ganxet i teixir en les persones grans.

Quan arriba la jubilació hi ha un canvi en les rutines de moltes persones i sovint es té massa temps lliure, fet que podria ser perjudicial si no es té massa a fer.És freqüent sentir-se deprimit quan hom no se sent útil. Una manera de canalitzar aquest temps i no arribar a aquesta situació és realitzar activitats perquè les persones es mantinguin ocupades i entretingudes.

Teixir té un efecte positiu i terapèutic; millora la salut mental, física i emocional.

Beneficis del taller Enganxades al Ganxet Senior SaTroca© ?

Amb el nostre taller setmanal de ganxet, teixir i cosir s’aconsegueix nombrosos beneficis:

  1. Estimular el coneixement.
  2. Cultivar la paciència i la perseverança.
  3. Fomentar l’autoestima.
  4. Augmentar la creativitat.
  5. Potenciar l’autonomia.
  6. Evitar el sedentarisme.
  7. Sentir-se part d’un grup.
  8. Afavorir les capacitats motrius.

A nivell físic, teixir reforça i millora la psicomotricitat , la mobilitat i l’elasticitat de les mans, així com la coordinació.

A nivell emocional es reforça l’autoestima de la persona que interioritza i assumeix que pot desenvolupar bé una labor.  El reconeixement de les persones de l’entorn més proper fomenta aquest sentiment de superació personal.

El treball manual ajuda en processos de depressió i d’ansietat, a més de produir un benestar que ajuda a reduir l’angoixa i l’estrès.

A nivell cognitiu, afirmem que la concentració que cal per a comptar i/o estar pendent dels punts, estimula el cervell d’una manera amena i lúdica. Els moviments repetitius i constants fan que es tingui una atenció plena en allò que es fa.

Si vols llegir una mica sobre el tema a la revista digital Buenasalud en parlen, clica.

Tagged , , , , , , , ,

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

wayTIC informàtica imatge innovació